Németország várja a magyar dolgozókat is

Németország gazdasági eredményei kimagasló mutatókkal rendelkeznek, és ugyanez igaz munkaerőpiacára is. A Németországi munka tekintetében Európában ők produkálják a legmagasabb foglalkoztatottsági szintet. Ausztriához viszonyítva korábban jóval magasabb munkabérek jellemezték, ám ez az arány mára kiegyenlítődött. Mindenesetre elmondható, hogy a külföldre vágyó magyarok körében Németország (Ausztria után) még mindig a második helyet foglal el.

A Manpower nemzetközi munkaközvetítő vállalat korábbi adatai szerint a Németországi állások után érdeklődők száma rohamosan nőtt az elmúlt években, ugyanakkor a német munkaadók 39 százaléka küzd nehézségekkel a megfelelő munkaerő toborzását illetően, míg az európai országokban átlagosan 23 százalék ez az arány. Az Európai Foglalkoztatási Szolgálat (EURES) adatbázisában a munkaerő-piaci nyitás nyár eleji hétvégéje előtt csaknem 400 000 Németországi álláslehetőséget kínáltak a munkáltatók.

Németországi munka

Frank-Jürgen Weise a német munkaügyi hivatal vezetője egy korábbi interjúban közölte, komoly szakemberhiányban szenved Németország, ezért szívesen fogadják a külföldi segédmunka két élenjáró országából (Lengyelországból és Magyarországból) érkező szakképzett munkaerőt a német gazdaság növekedésének fenntartásához.
A német államban, első sorban az építőipar, a vendéglátóipar, a szállodaipar valamint a húsfeldolgozás területére keresnek szakembereket, külföldi segédmunkásokat.

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára főleg szociális, építőipari és számítástechnikai, valamint orvosi és diplomás ápolói pozíciók kínálkoznak, ám többnyire nem feltétel a felsőfokú végzettség egy ilyen pozíció betöltéséhez. Az egyetlen dolog, ami elvárt egy németországi munkalehetőség betöltésekor, az maga a nyelvtudás. Mindemellett biztosítják a munkavállalók szálláshelyét, kiutaztatását, valamint rendszeres étkeztetését, a béren felül, ami általában közös megegyezésen alapul. Ami viszonylag ritka és új keletű dolog, hogy egyes állásközvetítő irodák odafigyelnek arra is, hogy állandó kapcsolatban legyenek a Németországi munkavállalóikkal, segítve és támogatva ezzel kinttartózkodásukat. Elengedhetetlenek ugyanis a folyamatos visszajelzések, értékelések, hiszen nagyban megkönnyítik mind az állásközvetítők mind pedig a munkavállalók helyzetét is.

Töltse ki kérem a jelentkezési lapot, szívesen segítünk Önnek állást találni Németországban: